Rabu, 23 Februari 2011

The PangKOR's !!! [ Part 1 ]

14 FEB 2011

Tarikh yang takkan budak-budak Anjung Technology lupakan sebab itulah tarikh kami semua seramai 40 orang pergi holiday di PULAU PANGKOR !!..o0o yeah !!..perjalanan kami bermula pada pukul 12.00 malam dengan menaiki bas yang telah disewa khas dari Masjid Tanah. . .tapi aku rasa akulah orang paling awal sampai (8.00 mlm)..sebab tunggu pejal punye pasal..haha !!..

Memandangkan masa perjalanan amat panjang..so budak2 nie bawak laaa bekalan makanan yang TERLAMPAU mencukupi..Ya ALLAH !!..tuhan je yang tau betapa aku disumbat oleh makanan2 mereka..baik-baik nak tido trus tak jadi..mane tak. . .kejap diorang hulur kacang NIPS, jeruk, keropok..fuh ~~..terus kenyang..hahaha !!..dan akhirnya sampai gak ke Pekan Lumut pada pukul 6.00 pagi..

Lepas kami sume solat subuh dan breakfast, kami dibawa berjalan-jalan sekitar Lumut dan ke Teluk Batik..pemandangan yang agak menarik (mesti laaa..nama pun teluk. . .)..so tak hairan laaa pagi2 hadam pun ada orang dah mandi laut..haha !!..

Welcome to Teluk Batik


Wajah-wajah yang tak mandi lagi..haha !!

Lepas melawat Teluk Batik, kitorang terus patah balik Pekan Lumut dan lepak kat Jeti Lumut sementara menunggu tiket kitorang pada pukul 12.00 tengahari..


Jeti Lumut (lawa ek ??)


Sesampainya feri kami. . .dengan kadar segera kami menaikinya. . .walaupun ramai..tapi kami tetap sabar..APE LOGHAT-LOGHAT NOOO..TUNGGU JE LAAA !!!..kami lepak kat bahagian luar..ye laaa..orang 'jakun' naik feri..sume nak duk luar..hahaha !!..macam2 gambar dapat di snap.. xD

Fiera, Mamat, Man, Fatin and ME


Opssss !!..Siapakah 'COUPLE' tersebut ???


Kapal TUDM Pengkalan Lumut


Perjalanan ke Pangkor mengambil masa dalam +/- 45 min..Bila kami sampai je kat sana..aku macam kaget !!..TUKUJUT !!..Ini kat Pangkor lagi ke kat Phuket ??..Teksi (van) warna PINK !!..HAHA !!..nak gelak depan-depan tak boleh..kang ada yang kene hayun masuk laut kang..so aku diam je..aku tak berani nak tanye depan budak2 nie..

Dalam masa perjalanan ke chalet kami..macam2 pemandangan kitorang nampak..banyak gak chalet2 kat sini..tapi yang penting ~~..AWEKS-AWEKS MINAH SALLEH..HAHA !!..I ONLY CAN SAY = OH MY GOD !!..IS THIS HEAVEN OR WHAT ??!!..HAHAHA !!..tu gila namanya..lau awek aku ada kat sebelah confirm dia humban aku dari teksi..haha !!

Chalet yang kitorang duduk namanya Pangkor Indah Beach Resort..Boleh tahan laa tempat nie..i only can give 5/10..so . . .1 bilik duduk 3 orang..aku, raziman dan afzal..memandangkan katil 'KING SIZE' tu tak muat untuk 3 orang..aku volunter tido atas lantai..nasib baik ada aircond..sejuk skit..

Lepas lunch, aktiviti bebas bermula iaitu =MANDI laaaa !!!!..APE NAK TUNGGU LAGI ??..dengan pantasnya budak2 anjung menukar pakaian macam superman dan terus terjun ke laut !!..hahaha !!


Wajah-Wajah Sebelum Terjun Laut.. (Tak mandi lagi dari semalam)


Sampai je laut..En. Yazed (our instructor) payung main Banana Boat..peluang yang takkan aku lepaskan..sebab aku tak pernah naik pun..selalu aku tengok je..huhu..dengan serta-merta aku lompat je kat atas tu..haha !!..EXCITED laa katakan. . .tapi memang tak boleh blahh bila sume jerit suh aku lompat atas tu..PENAT WOOO !!!..tapi bila diorang terbalikkan pisang tu memang sume gelak2..tapi ada yang takut sebab masing2 tak reti berenang..nasib baik ada life jacket..lau tak. . .TERKAPAI-KAPAI. . .KU KELEMASAN~~~..haha !!..aku punye laa penat sampai tak larat nak naik atas boat lagi..nasib baik ada Mamat Firdaus..THANKS BRO !!


This is BANANA BOAT !!

Habis je naik Banana Boat..kitorang pun teruskan aktiviti mandi laut & skodeng aweks2 minah salleh..haha !!..pelik tol perangai budak-budak anjung nie..

Aku Suruh Farid Duduk Atas Tu..Dia Leh Terjun Plak..HAHA !!

Then En. Yazed wat 1 aktiviti..isi air dalam botol..mudah jee permainan nie..isikan botol ngan air laut sampai penuh dengan APA CARA SEKALIPUN..team yang kalah kene timbus ngan pasir..so yang masuk TEAM 1 (aku dan mamat), TEAM 2 (farid dan bun) dan TEAM 3 (fatin dan syufiera)..memang bes giler..aku ngan mamat bersungguh-sungguh memenuhkan botol tu..mula-mula pakai tangan..pastu pakai mulut, lastly yang tak bleh blaaa perah pakai baju..PENAT WOO !!..aku pun dah TERKAKAI daa...so yang menang mesti laa team aku !!..KAH KAH KAH !!..so yang kalah team farid ngan bun..si bun leh lak lari masuk laut..yang jadi mangsa..si farid..haha !!..sian dia..

Giler...Nak Penuhkan Botol Macam Haram !!

Tengok Mamat..Bersungguh-Sungguh Tak Nak Kalah..Haha !!

Perah Cik Kak !!..Perah !!!

Haha !!..Farid Sampai Tanggal Baju..

Loser Team..Sian Farid..Haha !!


Pastu kitorang main Beach Ball..best giler..dah lama aku tak main bola tampar..skill pun dah tumpul..budak2 kecik kat2 situ pun join gak..boleh tahan gak diorang nie..and well..like always..team aku gak yang menang ~~..haha !!

Mula Untuk Menajamkan Skill~~..Haha !!

Penat..Penat..Dan Penat !!..haha !!..lepas mandi and makan..kitorang pun jalan-jalan sekitar situ..ada pulak kedai2 cenderahati..ape lagi..diorang pun serbu laaa..haha !!..

Nak Beli Handphone Ker..Nak Beli Cenderahati ??


Aku Cume Nak Amek Handphone Je..Haha !!


Lepas puas menyerbu kedai2 kat situ kitorang lepak kat tepi laut..haha !!..berbekalkan lagu pada handphone Siti Nurul Nadia Noorizat..kitorang melalak laaa beberapa lagu..macam-macam lagu kitorang nyanyi..sampai laaaa hujan turun..KAH KAH KAH !!..agaknya malam pun dah serik dengar suara kita..tu yang dia suh balik..haha !!..malam tu aku tido bawah dengan sejuk skali..huhu ~~

BERSAMBUNG ~~


4 ulasan:

  1. nk komen...hehehe...
    menarik!
    then bkn farid n bun la group 2...
    farid n faiq la...aish...:)

    BalasPadam
  2. haha !!..yeke ??..salah la nie..

    BalasPadam
  3. untung ler pat p pangkor.. hehehee

    BalasPadam
  4. nice2..
    suke2..
    ala2 gedik g2..
    haha..
    bkn bun la..
    faiq la..
    cpat edit blik..
    tima kasih..;)

    BalasPadam